Gezondheidswetenschapper met passie voor (online) communicatie en kennisverspreiding. Adviseur. Contentstrateeg. Product owner. En af en toe schrijf ik.

Hoe stel je jezelf kort en bondig voor? Op Twitter word je gedwongen om heel kort te zijn, dus dit ben ik:

‘Gezondheidswetenschapper met passie voor communicatie en journalistiek. En niet te vergeten eten. Dol op theater, sporten en reizen.’

De liefde voor gezondheid is er langer dan de passie voor communicatie en journalistiek. Mensen ‘beter’ maken is altijd een drijfveer geweest, maar een dokter schuilt er niet in me. Wanneer je bent opgegroeid met ‘een zet je er tegenin’-mentaliteit, zie je klagen (te) snel als zeuren. En zodra gezondheid verandert in ziekte zijn mijn maag en hoofd niet sterk genoeg. Daadwerkelijk genezen zat er voor mij niet in.

Tijdens mijn studie gezondheidswetenschappen lag de nadruk meer op gezond blijven dan op beter worden. Dit was veel meer mijn manier om met gezondheid bezig te zijn! Daarbij ontdekte ik schrijven als prachtig middel om mensen bewust te maken van gezondheid. Ik wil moeilijke onderwerpen begrijpelijk maken, maar ook mooie verhalen vertellen.

Daarbij ontstond er zodra ik voor mezelf ging koken een enorme voorliefde voor eten. De kookboeken waren niet aan te slepen, ik ging van alles uitproberen en vakanties en avondjes uit stonden steeds meer in het teken van eten. Vanzelfsprekend de gezonde keuken, maar natuurlijk ook de guilty pleasures. Gezond leven en genieten volgens het 80/20-principe bevalt me goed. Net als schrijven over eten trouwens.

Als ik er dan nog eens goed over nadenk was de passie voor mooie en interessante verhalen er misschien toch al wel eerder dan de liefde voor gezondheid (en eten). Schrijven deed ik altijd al graag. Vandaar ook dat ‘Hart voor Schrijven’.

Gelukkig hoef ik niet te kiezen. In een multimediale wereld kan ik al mijn liefdes samenbrengen.

In het kort:
2012: Journalistiek voor Academici, Hogeschool Utrecht
2010: Health Sciences, MSc, Vrije Universiteit Amsterdam
2009: Gezondheidswetenschappen, BSc, Vrije Universiteit Amsterdam

Een overzicht van mijn verdere opleidingen en werkzaamheden vind je op Linked In.