Ik denk dat het aantal keer dat ik dit gerecht gemaakt heb op een hand te tellen is. Het aantal keren dat ik het gegeten heb, is hier echter een veelvoud van. Het stond bij ons thuis regelmatig op tafel en ook als ik nu bij mijn ouders aanschuif trakteert mijn moeder me er regelmatig op. Juist omdat ik er zo dol op ben. En ook omdat het een gerecht is dat je niet zo snel voor twee personen zal maken.
Het originele recept komt uit een oud kookboek. De macaroni hebben we inmiddels vervangen door fusili. Het liefst in drie kleuren: dat ziet er wel zo gezellig uit.
Macaroni-bloemkoolschotel
Serves: 4
Ingredients
- 300 gram fusili
- 250 gram gehakt
- 1 ui
- Zout en peper
- Worcestersaus
- 1 bloemkool
- 2 eieren
- 2,5 dl melk
- 1 el Citroensap
- ½ tl nootmuskaat
- Geraspte kaas
- Paneermeel
- Boter
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Kook de fusili volgens aanwijzing. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze kort voor.
- Rul het gehakt met de kleingesneden ui in wat boter of olie gaar. Breng op smaak met peper, zout en worcestersaus.
- Meng de fusili en het gehakt.
- Vet een ovenschaal en doe dan laag om laag het fusili-mengsel en de bloemkool in de schaal.
- Klop de eieren los met de melk, wat citroensap, zout en nootmuskaat. Schenk dit over de ovenschotel.
- Meng tot slot wat geraspte kaas naar smaak met paneermeel. Strooi dit over het gerecht met eventueel hier en daar een klontje boter.
- De schotel mag een half uur in de oven.
Notes
Lekker met een frisse salade van komkommer, kiwi en ananas.